Achter de toonaangevende ontwerpen van Gerrit Rietveld gaan bijzondere verhalen schuil. Lees meer over Rietveld designs en blijf op de hoogte van nieuws, events en collectieontwikkelingen.

Hoe door een replica het originele exemplaar van de Metz & Co fauteuil boven tafel kwam

In 2017 werd de fauteuil die Rietveld in 1942 ontwierp voor het Amsterdamse warenhuis Metz & Co opnieuw op de markt gebracht. Een paar jaar later werd een bijzondere ontdekking gedaan: de originele variant bleek al jaren in de tuin van een klant te staan.

Lees meer

Gerrit Rietveld boek cadeau

Ontvang bij besteding van minimaal € 500,- in onze webshop tijdelijk het iconische boek Weelde van de Eenvoud waarin fotograaf Arjan Bronkhorst bijzondere Rietveldhuizen, hun interieurs en bewoners op een unieke wijze in beeld brengt.

Lees meer

Timeless design for generations

Rietveld Originals is onderdeel van RSGA Design, hét Nederlandse bedrijf voor interieurmerken die tijdloos en duurzaam design, lokale productie en vakmanschap voorop hebben staan.

Lees meer

Rietveld Orignals X HAY wint Monocle Design Award 2023

Met trots delen wij mee dat onze Kratserie van Gerrit Rietveld (in samenwerking met HAY) onderscheiden is als beste design in de categorie ‘Best for the terrace’!

Lees meer

Rietveld Originals x HAY

89 jaar na het eerste ontwerp slaan Rietveld Originals en HAY de handen ineen voor de wereldwijde productie, marketing en distributie van de Krat serie.

Lees meer

Hoe herken je een originele (vintage) Rood-blauwe stoel?

Voor veel interieurliefhebbers is het de ultieme droom: een originele Rood-blauwe  stoel in huis hebben. Maar omdat deze stoelen zo populair zijn, zijn er door de jaren heen ook veel knockoffs op de markt gekomen. Waar herken je een echte Rietveld aan? We zetten de herkenningspunten voor je op een rijtje.

Lees meer

Een bijzonder gezelschap in Parijs

Op 3 november 1958 komt een wel heel bijzonder gezelschap samen in Parijse Restaurant Laurent aan de Avenue Gabriel. Onder hen was ook Gerrit Rietveld die het ontwerp voor de ‘Press Room’ maakte. Een plek waar journalisten zich konden terugtrekken om verslag te doen van hetgeen zich bij UNESCO afspeelde.

Lees meer

Rietveld & Spectrum: een samenwerking met een historie

De geschiedenis van Spectrum gaat terug tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Dat Gerrit Rietveld al vroeg deel uit maakt van die geschiedenis weet lang niet iedereen.

Lees meer

Onze website maakt gebruik van cookies om u de beste webervaring te garanderen. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en het gebruik van cookies. Lees meer