Rietveld originals en hay starten unieke samenwerking

In 1934 ontwierp architect Gerrit Rietveld een unieke meubel serie gemaakt van het vurenhout afkomstig van het verpakkingsmateriaal dat gebruikt werd bij meubeltransport. Rietveld wilde daarmee eenvoudig en praktisch design betaalbaar maken voor de massa.

89 jaar na het eerste ontwerp slaan Rietveld Originals en HAY de handen ineen voor de wereldwijde productie, marketing en distributie van de Krat serie.

‘De Kratstoel is een prachtig voorbeeld van een meubel dat is ontworpen door een architect die op zoek was naar harmonie tussen architectuur en interieur’, zegt Rolf Hay, medeoprichter van HAY. ‘Het is moeilijk om een ontwerp te bedenken dat dichter bij onze kernwaarden op het gebied van design ligt. Het was echt Rietveld ‘s missie om een super coole, betaalbare, open-source meubellijn voor iedereen te creëren - met een ongelooflijk democratische benadering van design.

Rietveld ‘s droom waarmaken

Rietveld Originals directeur Titus Darley: ‘De kratmeubels zijn zeer slim
ontworpen en hebben prachtige verhoudingen. De constructie is zichtbaar, transparant en eerlijk, waarbij niets van het gebruikte materiaal wordt verspild. Rietveld ’s bewuste gebruik van materiële vormen en zijn streven om meubels voor de massa te ontwerpen, is ook voor de huidige generatie nog steeds relevant. Met vurenhout in twee uniforme breedtes kunnen we een hele meubelserie maken. Met de herlancering van de Krat serie kunnen we samen met HAY bijna 90 jaar na het ontwerp Rietveld ‘s droom waarmaken.’

Rietveld Originals maakt de serie van massief vurenhout dat door de
behandeling geschikt is voor binnen en buitengebruik. De kratmeubels
worden flat-pack geleverd en kunnen eenvoudig gemonteerd worden. De
kleur van de meubels is gebaseerd op een palet dat Rietveld vaker toepaste in zijn huizen. De krat serie is verkrijgbaar in zwart, wit, ijzerrood en een grijze tint genaamd London Fog en vanzelfsprekend in gelakt naturel vurenhout. Tijdloos en duurzaam design en zorg voor onze
leefomgeving staan centraal in onze bedrijfsvoering.

Over HAY

HAY is opgericht door Mette en Rolf Hay met het idee iedereen recht heeft op goed en betaalbaar design. HAY werkt daarom samen met de beste ontwerpers van hun generatie van over de hele wereld om hoogwaardige producten te creëren die beschikbaar zouden zijn voor een breed publiek. HAY is onderdeel van MillerKnoll groep.

Over Rietveld Originals

Rietveld Originals, opgericht door Gerrit ’s kleinzoon Egbert, is net als
Spectrum, Gelderland en verlichtingsmerk Atelier Artiforte onderdeel van RSGA Design dat interieur- en designmerken met een bijzondere oorsprong ontwikkelt en beheert. Tijdloos en duurzaam design en zorg voor onze leefomgeving staan centraal in onze bedrijfsvoering.

Onze website maakt gebruik van cookies om u de beste webervaring te garanderen. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en het gebruik van cookies. Lees meer