The Florian

HOOFDDORP | NL

In augustus 2021 opent The Florian in Hoofddorp, nabij Schiphol. Uniek aan dit design hotel is dat het ontwikkeld is voor millennials en hun karakteristieke wensen en verlangens. The Florian is gehuisvest in een voormalig kantoorpand uit de jaren negentig dat spectaculair werd verbouwd door de interieurarchitecten van Workshop of Wonders. Het accent in deze transformatie lag op informele ontmoeting, communicatie en het luxe hotelgevoel.

Workshop of Wonders richtte de 150 hotelkamers van The Florian in met hoogwaardige meubels en materialen. Zij kozen voor tijdloze designklassiekers, zoals Rietvelds Press Room Chair, in combinatie met hedendaags design van de nieuwe generatie. Hoogtepunten vormen de luxe-suites op de hoeken van The Florian. Ook de directiekamer (het Clubhouse) met zijn op maat gemaakte huisbar, midcentury meubels en verlichting van grootmeesters als Visser, Rietveld en Aalto, is een juweel.

Architecture: Workshop of Wonders

Photography: JRimageworks, Utrecht

Applied in this project:

Our website uses cookies to ensure you the best web experience. By using our website you agree to our privacy policy and the use of cookies. Read more