Product specificaties

Designer

Gerrit Rietveld

Jaar

1935

Afmetingen

Standaard: 64 x 85 x 70 / XL versie: 69 x 89 x 75 cm / Baby versie: 46 x 57 x 49 cm (BxDxH)

Stoffering

Verschillende stoffen en leersoorten mogelijk

Downloads

Utrecht (Cassina)

Gerrit Rietveld   |  1935

 


 

De Utrecht fauteuil is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en stoffen, waarvan de hierboven getoonde selectie direct online te bestellen is. Wilt u van een van deze uitvoeringen een stofstaal aanvragen, neem dan contact met ons op. Heeft u interesse in een andere uitvoering of wilt u de mogelijkheden bekijken, ga dan naar een van onze verkooppunten, zij adviseren u graag.

 


 

De Utrecht stoel is een van de weinige gestoffeerde stoelen van Rietveld die ook daadwerkelijk in productie is genomen. De stoel, met armleuningen die overgaan in voorpoten, werd in 1936 door Metz & Co. in Amsterdam uitgegeven. De zitting en rugleuning vormen een hoek, waarvan de gekantelde verbinding de achterpoot vormt. De eerste versie was bekleed met donkerbruin zeildoek (canvas) en afgewerkt met een duidelijke zichtbare feston steek. Na de oorlog nam Metz & Co de stoel opnieuw in productie, nu in wollen stoffen (vilt) met opnieuw het onderscheidende witte stiksel.

In 1988, honderd jaar na de geboorte van Rietveld, nam Cassina de Utrecht stoel opnieuw in productie. De Cassina Utrecht stoel is beschikbaar in een groot aantal stofferingen.