Product specificaties

Designer

Gerrit Rietveld

Jaar

1937

Afmetingen

70 x 94 x 76 cm (BxDxH) / zithoogte 38 cm / armhoogte 53 cm

Armleuningen

Massief eiken naturel of donker gebeitst / Massief Amerikaans noten

Stoffering

Verschillende stoffen en leersoorten mogelijk

Downloads

New Amsterdam

Gerrit Rietveld   |  1937

 


 

De New Amsterdam is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en stoffen, waarvan de hierboven getoonde selectie direct online te bestellen is. Wilt u van een van deze uitvoeringen een stofstaal aanvragen, neem dan contact met ons op. Heeft u interesse in een andere uitvoering of wilt u de mogelijkheden bekijken, ga dan naar een van onze verkooppunten, zij adviseren u graag.

 


 

In 1937 ontwierp Gerrit Rietveld de New Amsterdam fauteuil voor het Stoomschip ‘New Amsterdam’. Dit vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn maakte haar eerste reis naar New York op 10 mei 1938. De fauteuil maakte deel uit van een volledig interieurontwerp dat Rietveld maakte voor een eersteklas hut.

De eerste vaart van de New Amsterdam in 1938

Met zijn minimalistische stijl creëerde Rietveld een hut die moest voldoen aan de luxe en het comfort van de moderne oceaanreiziger. Het meest opvallend in het interieurontwerp waren de comfortabele fauteuils. In 2019 is de fauteuil opnieuw uitgebracht en opgenomen in onze collectie.

Limited Edition van de New Amsterdam

Limited Edition
Ter gelegenheid van de eerste productie van de New Amsterdam fauteuil is een Limited Edition van 37 stuks gemaakt. Deze unieke genummerde fauteuils zijn gestoffeerd in een luxe velours met een frost-stone kleur, de armleuningen zijn gemaakt van massief Amerikaans noten. De Limited Edition is verpakt in een speciaal krat. Het was deze manier van verpakken die Rietveld inspireerde om zijn beroemde Kratstoel te ontwerpen kort voordat hij de opdracht voor het stoomschip New Amsterdam aanvaardde. Het houten krat van de Limited Edition verpakking geeft de eigenaar de mogelijkheid om eenvoudig een originele Rietveld Kratstoel te bouwen.