Product specificaties

Designer

Gerrit Rietveld

Jaar

1923

Afmetingen

160/200/240 x 85 x 75 cm (LxBxH)

Materiaal

Massief eiken naturel of whitewash of gelakt in wit, zwart of rood

Downloads

Militaire tafel

Gerrit Rietveld   |  1923

 


 

De Militaire tafel van Gerrit Rietveld maakt onderdeel uit van de Militaire meubelserie die Rietveld in 1923 heeft ontworpen voor het Katholieke Militair Tehuis in Utrecht. Bij deze serie maakt hij voor de houtverbindingen voor het eerst gebruik van bouten en moeren in plaats van houten deuvels. Het militaire meubilair is daardoor zeer stevig. Het meubilair, kenmerkend door het gebruik van vierkante dwarsliggers, is uitgevoerd in diverse kleuren, waarbij de kopse kanten in een contrastkleur geschilderd zijn.

Militaire tafel in het Rietveld Schröderhuis. Foto: Stijn Poelstra © Rietveld Schröderarchief / Centraal Museum Utrecht / Pictoright, Amsterdam

Naast de Militaire tafel zijn ook de Militaire stoel en de Militaire kruk verkrijgbaar. De meubels uit de militaire serie zijn verkrijgbaar in diverse kleurstellingen. De tafelbladen worden uitgevoerd in massief eiken dat naturel, whitewash, wit, zwart of rood afgelakt wordt. Het onderstel waarvan de kopse kanten met een contrastkleur zijn afgewerkt is verkrijgbaar in wit, zwart of rood of grijs. De tafel is verkrijgbaar in een lengte van 160, 200 en 240 cm.